Novum Robotics & Automation, Molenlei 7, 1921 CX Akersloot, Tel: 072 - 532 0721
Copyright 2011 Novum Robotics & Automation
Novum Robotics & Automation
Het Product: het Profiel Bewerkingssysteem (PBS)*
Het Profiel Bewerkingssysteem is een volledig geautomatiseerd systeem dat profielbalken in één run kan voorzien van boorgaten, uitsnijdingen en zaagsneden. De input van dit systeem zijn de DSTV-bestanden die door de CAD tekenprogramma’s zoals bijvoorbeeld Tekla en StruCad gegenereerd worden. Het Werkvoorbereidingsprogramma maakt een database aan met daarin alle bewerkingen (snijden, boren en zagen) en de volgorde van de verschillende profieldelen in een profiel balk.
Vervolgens wordt de planning uitgevoerd op de Boor- Zaag- en Snijstraat. Deze bewerkings-straat maakt gebruik van een 6-assige robot waarmee geboord en gesneden wordt. De robot biedt een grote mate van flexibiliteit om allerlei ingewikkelde snij-bewerkingen uit te voeren. De zo verkregen profieldelen worden nabewerkt, zoals lassen e.d. en op locatie opgebouwd. Lees ook verder bij de technische details of vraag de folder aan.
* Patent © Mous Constructiebedrijf BV en Novum Robotics & Automation
Functionaliteit
Het Werkvoorbereidingsprogramma optimaliseert de verschillende profieldelen op een minimum aan afval uit de handelslengtes en/of voorraadstukken, op een minimum aantal zaagsnedes en een minimale hoeveelheid nabewerkingen.
De Boor- Zaag- Snijstraat wordt bestuurd door het Bewerkingsprogramma dat uitblinkt in het  gelijktijdig kunnen snijden en zagen of boren en zagen. De 6-assige robotarm kan complexe ravelingen, inner-contouren en dubbele verstekken onder verschillende hoeken snijden.
Voordelen
De voordelen van een deze compacte machine zijn:
·
Hoge kwaliteit van de positie boorgaten en snij-figuren,
·
Automatisch snijden van complexe snij-figuren,
·
Optimaal gebruik van materiaal,
·
Snelle verwerking; Korte doorlooptijd,
·
Kostenbesparing door het toepassen van meer ravelingen,
·
Minder nabewerkingen,
·
Compacte machine, 3 bewerkingen